Per Bach
03. april 2022 kl. 10:16
U 17| AaB - FC Nordsjælland 2-1
Årets første kamp på naturgræs skulle afvikles imod FCN.
AaB startede kampen godt og havde godt styr på spillet. FCN var dog hele tiden farlige på deres omstillinger til deres hurtige angribere. AaB spillede sig godt forbi modstanderens pres og hele tiden tæt på at få sat den rigtige afgørende aflevering. Derfor var det også en spand koldt vand i hovedet på dem, at FCN tog føringen efter en omstilling, hvor bolden fra venstre side blev slået til bagerste stolpe til deres højre back, er var gået med frem. Bolden ramte jorden lige backen, og det lignede, at han ville løfte bolden ind foran mål, da han kun lige akkurat nåede bolden. Istedet blev det dog et meget flot lob ind i netmaskerne. Enten var det lidt heldigt eller meget flot lavet, men uanset 0-1 til gæsterne.
AaB reducerede nærmest sekunder efter. Bolden blev givet op og spillet tilbage til Nikolai Ankerstjerne, der med det samme sendte en dybdebold afsted mod Magnus VP, der overspurtede FCN’s forsvar og udlignede til 1-1.
Efter en stærk første halvleg af AaB, hvor drengene var meget stærke i deres boldomgang, gik de til pause med 1-1.
I anden halvleg startede ganske lige, men efterhånden fik FCN lidt mere overtag, men AaB var stadig farlige på omstillinger, hvor Emil Nymann var alene igennem og sparkede snært forbi den ene stolpe. Midt i halvlegen fik AaB frispark i venstre side, der blev sparket godt ind foran målet, hvor Nikolai Ankerstjerne steg op og headede den i kassen til 2-1.
Resten af kampen pressede FCN på og skabte en enkelt stor chance og AaB havde mulighed for at lukke den til 3-1. Men det blev ikke til flere mål i kampen, og AaB fik en fortjent sejr efter god præstation.
U 19| AaB - FC Nordsjælland 1-1
Lørdag den 2.april tog de rød og hvid stribede AaB’er imod FC Nordsjælland  på hjemmebane i Aalborg
Begge mandskaber starter kampen rigtig fint, begge hold kommer til nogle chancer som ikke bliver til noget stort. AaB får lagt et fint tryk på FCN som gør at starten af første halvleg forgår meget på FCN’s banehalvdel. Udefra AaB’s pres og spil skulle man tro at scoring snart skulle komme fra AaB, men allerede efter 26 min. Bringer FCN sig foran på en scoring til 1-0 som gør at AaB må arbejde endnu hårdere for at få sig bragt på 1-1. Dette gør AaB da de kort inden pause erobre bolden højt på banen, hvor Jakob Gaardsøe efterfølgende sparker bolden flot i nettet. Holdene går til pause med stillingen 1-1.
AaB mandskabet kommer godt ud til anden halvleg, hvor de igen får lagt et rigtig fint tryk oppe på FCN’s banehalvdel og kommer til nogle store chance som dsv ikke ender i en scoringen. Dette tryk holder AaB meget godt, hvor de mere eller mindre får lukket ned for FCN’s chancer. Slutningen af anden halvleg ender ud i nogle meget intense minutter, da begge hold jagter en føring til 2-1 og 3 point. AaB dominerede på bolden bedst hele anden halvleg, hvor de især de sidste minutter gang på gang kommer til nogle store chancer som kunne lukke kampen. Med lidt mangel på skarphed i gennembrudspillet får AaB dsv. Ikke prikket bolden i nettet, og må efter slutfløjtet gå fra banen med et 1-1 resultatet.