Jakob Gaardsøe
14. april 2022 kl. 09:18
U 19| AaB - AGF 3-1
Onsdag d 13. april, var der dømt rivalisering på Hornevej da AaB-drengene skulle tage imod AGF.
Fra kampens start, satte AaBerne sig rigtig godt på spillet, og stressede aarhusianerne højt på banen, og tvang dem til at spille nogle lange bolde som AaBerne havde rigtig godt styr på. Det høje pres fungerede godt for AaB-drengene, og det gav den helt store gevinst efter et kvarter spillet, hvor AaB'erne startede et aggressivt pres på AGF-ernes bagkæde, med Oscar Meedom i front. Et forsøg fra AGF-ernes bagerste mand, på en fremadrettede aflevering blev blokeret af Oscar, og bolden ender direkte i AGF-målet.
Blot få minutter efter, var der gevinst på det høje pres endnu engang. Denne gang bliver bolden brudt fra den offensive midtbanespiller Mathias Vægter, som havde løftede sig med i det høje pres. Med et par driblinger, gør Mathias sig fri fra forsvarsspillerne, men kommer ud i en spids vinkel, der gør det svært. Det stopper dog ikke Mathias for at forsøge sig med en afslutning, det snyder AGF-keeperen og bolden ender i målet. AaB kommer dermed foran med 2-0 efter godt 20 min spillet.
AaBerne bliver ved med at skabe chancer, og flere gode forsøg fra AaB'erne blev sendt afsted, men dsv ingen der endte i netmaskerne.
Efter godt 30.min , bliver der lavet en opspilsfejl fra AaB-forsvaret, og med en førstegangs afslutning fra AGF-angriberen ender bolden i AaB-målet. 2-1 er resultatet da holdene går til pause.
Lige så meget kontrol som AaB-drengene havde i klart størstedelen af 1. halvleg, lige så lidt kontrol har AaBerne i første del af 2. halvleg. AGF får bedre styr på deres spil, og skaber flere fine situationer oppe på AaB´s banehalvdel, her må vi takke Theo Sander for at AGF'erne ikke fik udlignet. Der bliver ændret lidt fra trænerbænken, med flere nye kræfter på banen, og momentummet som AGF havde i første del af 2. halvleg blev minimeret. AaBernes spil blev forbedret, men stressede alligevel for meget, og kampen var stadig meget åben. Det var den ihvert fald, lige indtil 15min før tid, hvor en omstilling blev sat i gang i AaBs højre side, hvor Jakob Gaardsøe driver den ned mod AGF-målet, her finder Jeppe Røge en god position på kanten af feltet, og med en finuerlig aflevering leverer Jeppe en god bold videre til Oscar Meedom som sørger for at han kan kalde sig selv dobbelt målscorer, og bringe AaB foran med 3-1. Dette resultat bliver fightede hele vejen til slutfløjt, og det ender med 3 point til AaB.
Næste kamp for U19-holdet er Lørdag d 23 april, hvor turen går til Esbjerg.
U 17| AaB - AGF 1-2 (0-2)
AaB’s U17 drenge skulle følge op på weekendens gode kamp mod Silkeborg på hjemmebane mod gæsterne fra Århus. AaB havde revanche tilgode efter nederlag i efterårets kamp.
Første halvleg viste dog ikke mange tegn på godt spil eller revanchelyst hos de rødstribede, der havde svært ved at spille sig igennem GF’s høje pres, der desuden også vandt de fleste dueller. Det blev ikke lettere af, at AaB’s forsvar lidt unødvendigt næsten forærede målet til 0-1 væk. Midt i halvlegen øgede AGF til 0-2, da de fik scoret ved nærmeste stolpe efter et angreb i deres venstre side.
Til sidst i halvlegen begyndte pasninger at sidde bedre og der blev vundet flere nærkampe, hvilket gav lidt optimisme at gå til pause med.
Efter en god pausesnak og nogle rokeringer, så var det et forvandlet AaB hold, der kom ud til 2. halvleg.
Allerede efter 4 minutter får AaB reduceret ved Nikolai Veilbæk efter en frispilning af Malthe Gyldenløve.
Resten af halvlegen blev et langt pres mod AGF’s mål, hvor der var mange gode tilløb og et par rigtige gode chancer. Men bolden ville ikke ind, og det endte med et nederlag på 1-2, hvilket betyder, at holdene bytter plads i tabellen.