Menu

AaB-Forløbet i samarbejde med kommunen

image

AaB-forløbet

Brobygning til arbejdsmarkedet

 

AaB-Forløbet er et samarbejde mellem AaB af 1885 og Jobcenter Aalborg.

 

Mette og Søren, projektmedarbejdere, udtaler:

”Vi tror på, at vi alle har noget at byde på, uanset hvor vi kommer fra, eller hvad vi kommer med. Alle deltagere bliver set, hørt, mødt og forstået. Deltagerne bidrager positivt til fællesskabet, og oplever værdien i at være en del af holdet.

Vi møder deltagerne fordomsfri både i ord og handling. Vi har et særligt fokus på deltagernes potentialer, og vi bringer dem i spil. Vi er drevet af, at få deltagerne til at lykkes som enkeltindivid, som del af en uddannelse, et job, en familie, og i livet generelt”

Vi møder altid deltagerne med nærvær, autencitet, humor og kærlighed"

 

Formål

Det overordnede formål er, at deltagerne på længere sigt bliver selvforsørgende. På AaB-forløbet arbejdes der med at gøre deltagerne bedre rustet til praktik, uddannelse og job.

 

Målgruppe

Unge på uddannelseshjælp og ressourceforløbsydelse, i aldersgruppen 18 – 30 år. Der er 18 pladser på holdet. Deltagerne møder dagligt fra 9.00 – 14.00. Dog kan der laves individuelle aftaler. Det er en forudsætning, at deltageren er motiveret for, at der skal ske progression/forandring i deres liv, hen imod selvforsørgelse. Såfremt en deltager er i et aktivt misbrug, forventes det at den pågældende er motiveret at tage imod rette hjælp.

Henvisning til AaB-forløbet er via rådgiver til Mette på AaB. Forud for hver holdstart, vil deltagerne blive indkaldt til en individuel samtale hos Mette og Søren. Samtalerne finder sted på AaB, Hornevej 2, 9220 Aalborg Ø.

 

Varighed

Forløbet har en varighed på 8 uger, efterfulgt af 4 – 13 ugers praktik, afhængig af målgruppen. I løbet af 8 uger afklares det, hvorvidt deltagerne efterfølgende er parate til praktik, job, uddannelse, endnu et AaB-forløb eller anden indsats. Der er optag på forløbet 4 gange årligt.

 

Indhold

På AaB-forløbet arbejdes der såvel teoretisk som praktisk, med nye ”værktøjer” til selvforståelse og forståelse for andre. Dette arbejde sker med afsæt i deltagernes egne historier. Med "nye værktøjer" bliver deltagerne i stand til at fortælle en mere powerfull historie om dem selv, og fokusere på positive oplevelser og værdier.

På forløbet har vi fokus på det, der er vigtigt for deltagerne. Vi finder kerneværdierne, for hver enkelt, og gør dem synlige. Kerneværdierne bruges som deltagernes kompas i alle de valg de foretager sig. På denne måde bliver deltagerne bevidste om, hvilke ønsker og drømme de har, og de støttes i vejen dertil. Udover at arbejde med nye værktøjer, har vi dagligt fokus på:

- Kost og motion.

- Coaching af deltagerne.

- Mentorstøtte.

- Besøg af ydelsesrådgivere, tidligere AaB deltagere, misbrugskonsulent mm.

- Besøg på uddannelsesinstitutioner, virksomheder mm.

 

Mentor

Mange af deltagerne får, under og efter AaB-forløbet, mentorstøtte.

 

Tidligere deltagere på AaB- forløbet udtaler:

”Hej Mette og Søren - Håber det går godt og glæder mig til at se jer igen. Jeg er utrolig glad for at møde jer i mit liv ! Jeg troede alt var for sent at rette op på som 27 årig, men I fik mig på ret køl og fik nogen andre perspektiver frem i mig, som virkelig har forandret min tankegang. Jeg lover at komme til at dyrke mine interesser 100% og blive den bedste version af mig selv! Tak for jer og de mennesker I er – I har ændret mit liv !”.

"Jeg skal starte i praktik på mandag, så AaB-forløb er slut for mit vedkommende. Tak for et fantastisk forløb. Det har været ekstremt fedt, og jeg har lært nogle ting jeg kan bruge resten af livet. Så tusind tak for jer - Hils de andre i morgen fra mig af".

"I betyder så meget for os alle og I har gjort en stor forskel i vores liv. I har ikke kun givet os rammer, I har igen givet os troen og håbet tilbage på en lys fremtid, hvor vi gør det vi altid har drømt om".

“Det her AaB-forløb var lige hvad jeg havde brug for, for at komme videres. Det har givet mig så meget, jeg kan bruge fremover. I fortjener stor ros, for at have været med til at få det bedste frem i mig. Jeg er en meget bedre udgave af mig selv nu”.

 

 

Mette Andreasen , 25 20 25 78, mean-jobcenter@aalborg.dk

Søren Jacobsen, 92 72 57 50, sj@aabaf1885.dk

Luk