Menu

U18 DM, AaB-Lyseng 0-3 (0-0)

image
15. maj 2017 kl. 20:31

2 formstærke hold skulle møde hinanden, hvor en eventuel vinder, ville indtage 5. pladsen og med reel mulighed for at komme endnu nærmere toppen i rækken inden de sidste 5-6 runder.

Kampen åbnede lige med et lille spilovertag til AaB, der fortsatte de gode spillemæssige takter fra de seneste kampe, selvom startopstillingen var ændret på 4 pladser i forhold til den seneste dramatiske 5-2 sejr på Østerbro mod B93.

I første halvleg har AaB faktisk 7-8 afslutninger, enten lige på Lysengs keeper eller forbi målet. En godt spillende Mathilde Carstens har bl.a. 3-4 gode afslutninger inden for den første halve time, hvor det sidste held mangler. Omvendt må Lysengs keeper også roses for sikkert målmandsspil.

Lyseng lurer hele tiden på farlige omstillinger og kommer frem til 3-4 afslutninger uden de for alvor giver udfordringer for en solidt spillende Astrid Holm i AaBs mål.
I det 24. min. må Lyseng allerede udskifte en skadet Laura Kolding. Ind kommer Cecilie Smidt Pedersen.
Halvlegens største chance tilfalder Pernille S. Pedersen i det 28. minut endda i 2 omgange. Efter endnu et flot opspil. Denne gang i AaB´s højre side skærer Pernille godt ind i feltet, får afsluttet. Målmanden halvklarer og returbolden kommer igen ud til Pernille, der fra en lidt spids vinkel forsøger at sparke fladt mod det lange hjørne. Desværre lige forbi. Her kunne en fortjent AaB føring være sket til halvleg.

I 2. halvleg åbner AaB ufortrødent med at lægge et stabilt pres på Lysengs mål de første 7-8 min. Dog uden at komme frem til nogle åbne muligheder.
I det 51. min. foretager Lyseng deres 2. udskiftning. Emilie Rhode kommer ind i stedet for Freja Storm Jensen.
53. min. sker det, som Lyseng havde håbet på i første halvleg, men hvor de får sat slutproduktet på en farlig omstilling til Lysengs lynhurtige Maria Herdel Pedersen, der i en mistænkelig offside position, scorer sikkert alene med Astrid.
Umiddelbart herefter skifter AaB ud for at få friske kæfter på banen i stedet for først Caroline Klitgaard og dernæst Mathilde Carstens. Ind kommer Cornelia Moltke og Sofie Lundgaard Pedersen.
I det 55. min. er det lige før AaBs Lundgaard sisters (Signe og Sofie) får kombineret sig igennem til en god mulighed, der bliver afværget i sidste øjeblik af Lyseng. Dette var næsten AaB’s sidste reelle mulighed i 2. halvleg. Kun i det 66. min. har Signe et hovedstød lige på Lysengs keeper. Signe bliver i det 72. min. udskiftet med Freja Dollerup Nielsen.

Føringsmålet til Lyseng ændrer fuldstændig det hidtidige kampforløb. Lysengs gode fysik træder nu i karakter og overtager AaBs spilovertag med flere gode afslutninger til følge. Bl.a. et godt skud på overliggeren (61.) Et flot langskud, som Astid mesterligt redder til hjørnespark (82.)
Ind i mellem disse gode Lyseng forsøg, har de også bragt sig foran 2-0 ved indskiftede Emilie Rohde (73. min.). I det 85. min. sætter Lysengs 3. indskiftede spiller i kampen Pernille Pedersen (73. min i stedet for Lena Benfledt) trumf på til slutresultatet 3-0.

Skarpheden og kløgtigheden blev i denne kamp afgørende for kampens resultat og Lyseng kunne fortjent tage sejren med hjem til Smilets by denne onsdag aften.

Kampens spiller for AaB: Caroline Klitgaard (billedet), som spillede en god kamp, med mange gode løb i dybden bad Lyseng´s forsvarskæde og ikke mindst var hun effektiv på returboldene.


Heldigvis er der snart flere kampe i vente for AaBs unge talentfulde hold. Allerede onsdag den 17. maj er der pokalsemifinale i Varde. Måske venter Lyseng igen i pokalfinalen, hvis de også kan vinde deres semifinale på udebane mod Fortuna Hjørring.

Under alle omstændigheder skal begge hold mødes i en udsat kamp fra efteråret mandag den 22. maj i Lyseng, hvor AaB får mulighed for revanche.

Pige/Kvinde Fodbold Hovedsponsorer

Pige/Kvinde Fodbold Holdsponsorer