Menu

Fortjent sejr til AaB's 1. divisionshold i udekampen mod Lyseng

image
30. april 2017 kl. 21:39

Efter de 2 sidste kampe uden point fik AaB's kvinder fortjent alle 3 point med hjem fra udekampen mod Lyseng. Kampen startede meget lige og begge hold gik på banen for, at der ikke skulle sættes point til.

Kampen blev spillet på kunstbane, og det passede AaB pigerne godt. De fik spillet bolden meget godt rundt i opspillet, men lige den sidste aflevering manglede, når de nåede frem på den sidste del af banen.
AaB startede med vinden i ryggen, og mange gange blev den sidste aflevering for lang inden AaB's angribere Simone Klitgaard og Signe P kunne nå den.

Lyseng fik også et par chancer, men AaB's landsholdsspiller, målmand Monika Biskopstø - og kampens spiller - tog det, de kom med. I første halvleg var hun iskold, da deres angriber kom alene mod hende, hvor hun ventede med at lave udfald til der var skudt på mål, og hun fik pareret ud til hjørne. Og i anden halvleg med en kanon refleksredning, da der blev skudt på mål på tæt hold. Og i resten af kampen var hun sikker i hendes indgriben og orientering, og hun fik spillet bolden de rigtige steder hen.

Det meste af kampen var bolden på AaB fødder og på Lysengs banehalvdel. Om det var modstanderens oplæg eller AaB's dominans skal være usagt. Modstanderen havde travlt med at forsvare sig og holde bolden væk fra målet. Så det var ikke de store chancer, AaB pigerne kom frem til, dog havde Pernille et skud ude fra feltet, som var ved at overliste målmaden, men den blev reddet ud til hjørne.

Ude på bænken sidder man med en god fornemmelse af, at AaB scoringen nok skal komme, da alle pigerne står godt på banen og bakker hinanden 100% op. I pausen bliver halvlegen snakket igennem, og med nogle få informationer fra cheftræner Hans Martin Lauesen, så skulle scoringerne nok komme. Line P kom på banen til 2. halvleg i stedet for Klitgaard ude på højrekanten.

I 2. halvleg er det Lyseng, der får vinden i ryggen, så de fik en lille fordel ved at kunne få bolden frem på banen. Og i de første 5-10 minutter kom de også frem på AaB's halvdel, hvor de kom frem til en afslutning, som Monika redder til hjørne. Bolden bliver følgende sparket ind i det lille felt, hvor der opstår noget klumpspil, og Lyseng får sparket bolden ind til 1 – 0 føring.

Selv om det ikke var den start på 2 halvleg, der lå i kortene, så rystede det ikke AaB spillerne. Hvis ikke de var spilstyrende i kampen, så blev de det resten af kampen, da Line Schunck kom ind i stedet for Simone.

Og ude på bænken havde man da også på fornemmelsen, at der da måtte komme en scoring med det pres AaB lagde på Lyseng, som var kommet endnu længere tilbage på banen. Men det var svært for AaB spillerne at komme igennem, og der blevet gået til den i alle nærkampene. AaB pigerne bliver ved med at presse på, og Line P og Amina kommer med flere gode indlæg fra kanterne, og til sidst kommer forløsningen da også, da en Lyseng spiller må tage hånden til hjælp inde i feltet. AaB får straffe, og Lyseng for et gult kort. Det er Pernille, der bliver sat til at sparke, og hun får sikkert sat bolden ind uden rækkevidde for Lyseng målmanden, som ellers indtil da havde taget alt det, som AaB var kommet med.

1 – 1 stod der, men det var ikke det, som AaB pigerne var kommet til Lyseng for, og især Signe Pedersen var i hopla og spillede en god kamp. Hun lægger et godt pres på alle inde i feltet, og hun vil have en scoring mere og alle 3 point med hjem til AaB. Og i presset på Lysengs mål er det Schunck, der får lagt bolden af til Signe P, som scorer til 1 - 2 til AaB i kampens 90. minut.

Der var dog lagt en del tid til, da der havde været spilstop undervejs. Først med Amina og en Lyseng spiller, der slog hovederne sammen, og dernæst da Fugl trådte over i en nærkamp og måtte skiftes ud med Karoline Iversen. Lyseng prøver de sidste minutter at komme frem, men det er AaB, der forsætter med at lægge pres på Lyseng målet, og Beate er lige ved at komme igennem, så Lyseng må lave et frispark på hende lige uden for feltet. Pernille får den sparket over muren, og måldmanden redder til hjørne. Det blev ved de 1 – 2 til AaB, som var fuldt fortjent.

Nederst billeder af kampens spiller, målmand Monika Biskopstø og målscorer Signe Pedersen.

Næste kamp er hjemme mod Thisted, der er kommet godt fra start, og som har vundet alle deres kampe.Så kom på Hornevej søndag d. 07-05 kl.15,00 og se noget god pige fodbold.

Pige/Kvinde Fodbold Hovedsponsorer

Pige/Kvinde Fodbold Holdsponsorer