Menu

Sølvmedaljer til U 19 ligaen efter hektisk aflutning i Farum

image De glade sølv vindere
Jonathan Stæhr Larsen
10. juni 2018 kl. 09:19

Lørdag d. 9. juni skulle AaB’s U19 mandskab i 30 graders varme jagte chancen for at hive sølvet med hjem til Aalborg i hvad der var drengenes sidste kamp sammen, da de skulle på en svær udebane på Right To Dream Park mod FC Nordsjælland. Før kampen var status, at AaB lå a point med OB med 37 point, havde et enkelt point op til FCK, som dog havde spillet en kamp mere, mens Brøndby IF lå lige under med 36 point. Dermed kunne det blive alt fra sølv til en 5. plads for AaB’erne, og en sejr var altså påkrævet. Det skulle vise sig at blive en helt vild kamp! Det var et tændt AaB-mandskab, der startede kampen, og drengene kom godt ud til kampen. Kampen bølgede frem og tilbage, og i det 12. minut blev Oliver Klitten sendt dybt med en flot tempereret dybdebold gennem FC Nordsjællands forsvarskæde af undertegnede, hvor Oliver Klitten fik sparket bolden i kassen til 1-0. En drømmestart for AaB-drengene! Resten af 1. halvleg foregik primært foran AaB’s felt, hvor Nordsjællænderne havde enkelte nærgående forsøg, mens der blev slået nogle farlige kontraangreb den modsatte vej. Stillingen 0-1 holdt til pause.

 

Et mindre formationsskifte i pausen formåede ikke at ændre kampbilledet fra 1. halvleg, og det var således stadig nordsjællænderne, der havde bolden mest foran AaB’ernes felt, dog uden for alvor at blive farlige grundet et bemærkelsesværdigt hårdt kæmpende AaB-hold, som samtidig formåede at true et usikkert Nordsjælland-forsvar via kontraangreb med flere gode muligheder. Desværre leverede AaB’ernes defensiv et mindre forsvarskoks, hvilket resulterede i, at FCN’s Chukwuemeka Paul Nmamani i det 56. spilleminut kunne bringe balance i regnskabet. Aalborgenserne viste dog stor styrke, og slog tilbage allerede i det 62. minut med endnu et mål fra Oliver Klittens venstrefod, efter en god omstilling sat i gang af Emil Lagergaard, som får sat Mathias Johannesen i en god position til at sætte den afgørende aflevering til netop Oliver Klitten. Herefter forløb 26 minutter uden så meget drama, men dette skulle der i den grad blive lavet om på! I det 88. minut tog Lukas Klitten skeen i den anden hånd, og bestemte sig for at afdrible et helt FC Nordsjælland forsvar via tre tunneller og sparke bolden i kassen fra en spids vinkel. Stillingen var 1-3 til AaB, og sølvet syntes at være så godt som hjemme grundet gode positive resultater i de andre afgørende kampe i rækken. Spændingen var dog langt fra væk.

FCN scorede nemlig til både 2-3 og 3-3 i overtiden ved henholdsvis Magnus Wørts og Jacob Steen, og sølvet var pludselig i stor fare. En hel vanvittig afslutning ventede dog, hvor først Oliver Klitten fik en friløber efter en god aflevering fra Patrick Bjørkman, og Oliver Klitten kunne efter at have afdriblet keeperen sætte sin 3 scoring med det kolde venstre og dermed fuldføre sit hattrick til stillingen 3-4 til AaB. Dette syntes Nicolai Laursen dog ikke var nok, da han, efter at hele AaB-holdet havde råbt ”ro på”, valgte at tyre på mål fra egen banehalvdel og score et helt vanvittigt mål, og altså femte mål på de sidste 6 minutter af kampen til slutresultatet 3-5 til AaB, og jublen over sølvmedaljerne kunne dermed bryde løs!

En helt fantastisk afslutning på en sæson med et hold, der har været kendetegnet ved flotte, stabile og modne holdpræstationer pyntet med gode individuelle aktioner, hvilket altså har resulteret i, at AaB U19 Liga i år tager sølvmedaljer i U19 Ligaen som et af de eneste hold i AaB U19s historie i Liga-regi. Der skal på holdets vegne lyde et stort tak for sæsonen til hele staben bag holdet. Et særligt tak til holdleder Per Bach, målmandstræner Thomas Bubs, assistenttræner Flemming Lind samt cheftræner Lasse Stensgaard. Desuden et held og lykke fremover til Flemming Lind, som ikke fortsætter efter sommerpausen, samt alle de spillere, der lørdag d. 9. juni spillede deres sidste kamp for AaB efter mange år i AaB’s ungdomsafdeling. Anfører, Jonathan Stæhr Larsen