Menu

Nederlag til U18 pigerne

image AaB's U18 DM (indsat: Sofie Lundgaard, kampens spiller).
Ole Dupont
15. juni 2018 kl. 07:55

Lørdag den 9/6 tog U18 pigerne fra AaB imod Lyseng, der var placeret som nummer 5 i tabellen. AaB ligger selv nummer 6, så der var lagt op til en spændende kamp på endnu en varm sommerdag.  De sidste par kampe i turneringen var endt med nederlag til AaB, så nu skulle der gerne hentes en sejr.

Desværre var hjemmeholdet slet ikke klar fra start, så Lyseng kunne bringe sig foran allerede i kampens 1. minut. En meget skidt start på denne kamp, og det betød også, at Lyseng kunne sætte sig på kampen.

Pigerne fra AaB kæmpede sig langsomt tilbage og efter 20 minutters spil havde Emma Eskerod et godt forsøg, der desværre ramte overliggeren. Lyseng var dog også farlige og fik tilspillet sig flere hjørnespark. Efter 30 minutter fik de endnu et hjørnespark og lidt tilfældigt gav det et mål mere til gæsterne fra Lyseng.

Spillerne nærmede sig nu pausen og en tiltrængt vandpause. Men Lyseng straffede en passiv opdækning hos AaB og gjorde det pludselig til 3-0. I halvlegens sidste minut fik de endvidere tilkendt sig et straffespark, som de scorede sikkert på. Derved blev deres føring til pausen altså på 4-0, og så var det svært for pigerne fra AaB. Det var en lidt for stor føring efter spil og chancer, men Lyseng var bare mere effektive og straffede fejlene hos hjemmeholdet.

I pausen blev Josefine Bundgaard udskiftet med Emma Lind Simonsen.  AaB startede 2. halvleg op med en  bedre energi. Efter 5 minutters spil fandt Louise Dupont med en lang fremlægning Cornelia Kramer, der sikkert fik reduceret til 1-4.

AaB var nu meget bedre med i kampen, og man jagtede endnu en reducering. Med godt 25 minutter tilbage af kampen lavede AaB en dobbelt udskiftning, da Emma Eskerod og Maria Rasmussen blev taget ud til fordel for Camilla Hastrup Larsen og Frida Nyborg. Sidstnævnte spiller  gjorde hermed comeback i AaB-trøjen efter en lang skadespause.

Der blev forsøgt med flere langskud, men målmanden fra Lyseng stod en fin kamp. Cirka 10 minutter før tid opsnappede  Lyseng bolden i et AaB opspil, og det resulterede desværre i endnu et mål til Lyseng.

Kampen endte med et nederlag på 5-1, hvor Aab altså slet ikke var klar i 1. halvleg, og her blev straffet grundigt af gæsterne fra Lyseng. Det var dog en mere opløftende indsats i 2. halvleg, som man nu skal tage med til turneringens sidste kamp på lørdag den 16/6. Her skal AaB en tur til sjælland og møde BSF.

Efter kampen blev Sofie Lundgaard fortjent kåret til kampens spiller. Hun kæmpede godt i hele kampen på den centrale midtbane.

AaB indtager stadig en fin placering som nummer 6 foran blandt andet Brøndby, der ligger som nummer 7. AaB har stillet med et meget ungt hold i flere af kampene, så med en sejr i BSF på lørdag kan man slutte i top 6, hvilket må siges at være en fin præstation.