Menu

Genoptræning

Tilbuddene til de enkelte hold

U18 DM har en aftale om fysisk træning én gang i ugen hos Arkadens Fysioterapi. Aftalen sikrer, at vi lever op til licensen samt frigiver vores egne interne fys-ressourcer til andre hold i afdelingen.

1. division har fysisk træning under vejledning af egne fysioterapeuter én gang pr. uge.

U15 og U16 tilbydes så vidt muligt fysisk træning i AaB én gang i ugen.

På U13 + U14 foretager trænerne selv den nødvendige skadesforebyggende træning og i løbet af 2017 indføres et koncept omkring forberedelsestræning og knækontrol.

Afdelingens egne fysioterapeuter og fysioterapeutstuderende udreder skadede spillere fra U15 – senior, og når der er kapacitet til det også U13 + U14. Dette sker typisk mandag og onsdag/torsdag, og der bestilles tid via den interne Facebookgruppe. I perioder med knappe ressourcer prioriteres U18 og senior.

Skadesforebyggende træning

Fra foråret 2017 indføres et koncept i hele kvinde-/pigeafdelingen omkring forberedelsestræning - herunder knækontrol. Dette er et nyt initiativ inspireret af et svensk forskningsprojekt med titlen: ”Knäkontrollstudien i svensk flickfotboll”. Ideen med forberedelsestræning er, at den skal erstatte den normale opvarmning. Dette sker ved at "forberede" kroppen til det, den skal ind at gøre i stedet for, som med ”normal” opvarmning, kun at tænke på at blive varm. Heri indgår både skadesforebyggelse og øvelser, som gør spillerne klar til træningen og dermed kan forbedre præstationen.

Samarbejdet med Arkadens Fysioterapi er et supplerende specialtilbud

Samarbejdet mellem Arkadens Fysioterapi og AaB's piger og kvinder er et supplerende specialtilbud til det, som afdelingen selv håndterer via egne fysioterapeuter.

Aftalen med Arkaden betyder, at man som spiller har mulighed for hurtig udredning og omgående indsats overfor akutte skader. Pga. behovet for hurtig udredning kan den offentlige henvisningsregel ikke benyttes, da der ofte forekommer ventetider på 2-4 uger inden igangsætning af behandling.

Spillere betaler selv for udredning, undersøgelser, scanninger, behandlinger og genoptræning. 

Arkadens Fysioterapi samarbejder med trænere og afdelingens egne fysioterapeuter ift. skriftlige tilbagemeldinger og træningsplanlægning.

Der er aftalt en rabatordning, således at der ikke betales fuld takst.

Hvis spillerne vælger at benytte henvisning til fysioterapi kan dette også lade sig gøre i Arkadens Fysioterapi på samme måde som andre klinikker. Det er dog IKKE muligt at benytte sig af samarbejdsaftalen mht. akut behandling, men derimod på samme vilkår som andre patienter og med samme ventetid.

Samarbejdsaftalen med Arkadens Fysioterapi er et tilbud – dvs. en mulighed.

Mulighed for genoptræning på banen
Som et nyt initiativ kan spillerne i AaB nu også få mulighed for at lave individuel skadesforbyggende træning og genoptræning på græsset sammen med Mariann Gajhede. Dette skal ses som en hjælp til skridtet fra træningslokalet til fodboldbanen, og fordelen er, at spilleren kan få testet fodboldspecifikke bevægelser og øvelser på fodboldbanen efter et skadesforløb, inden de går ind i fuld træning med holdet.

  • Spilleren tester fodboldspecifikke bevægelser og øvelser på fodboldbanen efter et skadesforløb, inden de går ind i fuld træning med holdet – superviseret. 
  • Feedback, støtte og gode råd til spilleren omkring selve træningen og det videre forløb.
  • Flere spillere i forskellige aldersgrupper træner sammen, men med hvert deres individuelle fokus.
  • Typisk 1 gang ugentligt.
  • Spilleren betaler pr. session, og prisen er pr. april 2017 kr. 290 pr. time.

Træningen varetages af Mariann Gajhede fra Fysio Danmark – Arkadens Fysioterapi. Mariann har været professionel fodboldspiller i 16 år – bl.a. som fuldtidsprof i Linköpings FC i Sverige, og så har hun spillet over 100 landskampe. Lige nu er Mariann træner i AaB’s drengeafdeling for U12 og besidder en UEFA A-licens.

Morten Skjoldager er afdelingens kontaktperson ved Arkadens Fysioterapi. Morten er fysioterapeut for det danske herrelandshold og for AaB's Superligatrup.

En træners oplevelse af sundhedssektoren i AaB’s kvinde-/pigeafdeling

Finn Christensen, som er træner for U18 DM holdet, er også godt tilfreds med setup’et i AaB og med samarbejdet med Arkadens Fysioterapi: ”Dialogen, tilbagemeldingerne og træningsplanlægningen mellem mig som træner og den fysioterapeut, der har undersøgt og vejledt mine spillere – hvad enten det er vores egne interne fysioterapeuter eller dem hos Arkaden – er afgørende vigtig i forhold til at få spillerne styrket tilbage efter en skade, og det må jeg sige, fungerer rigtig fint”.